E-mail marketing: een van de meest effectieve online marketing middelen

E-mail marketing, vaak in de vorm van online (nieuwsbrieven) resulteert al jaren resultaat. Dat kan onmiddellijk zijn, of op de iets langere termijn. Dat resultaat is er niet voor niets. E-mail marketing is – als je het goed aanpakt – specifiek afgestemd op de doelgroep en zijn of haar affiniteiten. Je weet wie je benadert en je weet dat zijn interesses of behoeften aansluiten bij hetgeen jij te beiden hebt. Maar e-mail marketing kan zijn doel ook volledig voorbij schieten. Niemand zit te wachten op een ongericht hagelschot, dat als spam ervaren wordt door de ontvanger. Zorg daarom dat je gewenst en gewild bent. Daar helpen wij graag bij.

Doelgroepgerichte e-mail marketing als traffic generator naar je website

Het idee van e-mail marketing kan een op zichzelf staand doel zijn, zoals de online aanschaf van een product of het maken van een afspraak. Het kan ook onderdeel zijn van een grotere campagne, bestaande uit meerdere fases (bij langere beslistrajecten). Doel is dan om bijvoorbeeld een video te laten bekijken of door te klikken naar een landing page rondom een product of dienst.

Conversie per e-mail marketing campagne

Per e-mail marketing campagne kan het conversiedoel dan ook anders zijn. De aanpak van e-mail marketing is echter in grote lijnen steeds gelijk: Na vaststelling van het conversiedoel volgt een nauwkeurige doelgroepselectie. Aan de hand van het conversiedoel & de doelgroep bepaal je de lay out, de boodschap, de tone of voice, de call-to-action én de planning van de online nieuwsbrief. Vergeet daarnaast niet je doelstelling per online nieuwsbrief SMART te formuleren, zodat je de resultaten kunt (laten) meten.

E-mail dripping & lead nurturing

Niet iedere inschrijver op je nieuwsbrief wordt automatisch een klant. Er is interesse, maar om klant te worden legt hij of zij nog een heel proces af in de customer journey (uitzonderingen daar gelaten). We moeten ervoor zorgen dat we in de top-of-mind blijven. Kortom: deze potentiele lead moeten we laten groeien tot een klant, oftewel lead nurturing.
E-mail dripping, het gespreid toezenden van informatie per e-mail, is uitermate geschikt voor lead nurturing. Stel een gemiddeld beslistraject voor de aankoop van je product neemt 2 maanden in beslag. Hoe nuttig zou het dan zijn dat je product gedurende die 2 maanden meerdere keren onder de aandacht bij deze klant wordt gebracht? Persoon A vult vandaag zijn mailadres in en persoon B overmorgen, dan krijgt Persoon A over bijvoorbeeld 5 dagen een 2e mail en persoon B krijgt deze mail over 7 dagen vanaf vandaag. Met content / e-mail dripping wordt er in een vaste volgorde e-mails gestuurd over een langere periode. Zo bouwen we bewust vertrouwen op, registreren we interesses bij een doorklik en kunnen we uiteindelijk gericht adviseren. Bovendien blijven we op een positieve manier onder de aandacht bij de klant gedurende dit beslistraject. Na de beslisperiode van 2 maanden wordt het betreffende e-mailadres automatisch toegevoegd aan de gewone mailinglijst voor nieuwsbrieven.

E-mail marketing in online middelenmix

Een krachtige e-mail marketing strategie kan bijzonder effectief zijn voor je online marketing. De effectieve inzet moet echter passen in de online middelenmix. Wij zien e-mail marketing als een traffic generator naar je website om gericht je doelgroep te informeren, vertrouwen op te bouwen, als hulpmiddel voor branding en / of als lead generator c.q. sales tool. Wist je bovendien dat e-mail marketing een van de meest effectieve online marketingmiddelen is?

Advies e-mail marketing

Meer info of advies over e-mail marketing, online nieuwsbrieven, drip e-mails en doelgroepbereik? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken