Goed vindbaar in je directe regio dankzij local search

Tegenwoordig is één op de drie zoekresultaten lokaal georiënteerd. Dit komt mede door de toename van mobiele zoekopdrachten. Om ook lokaal gevonden te worden, moet aandacht besteed worden aan de lokale vindbaarheid van je website. Local search mag daarom niet ontbreken in je zoekmachine marketing strategie.

Hoog scoren in de lokale zoekresultaten met local search

Lokale zoekresultaten worden steeds prominenter in beeld gebracht door Google. Het is daarbij niet meer nodig om in de zoekbalk een geografische toevoeging te doen: Google baseert de resultaten op je locatie (mits ingeschakeld natuurlijk). Je hoeft dus niet meer in te voeren ‘Fietsenwinkel Utrecht’; als je je in Utrecht bevindt. Maar het is niet vanzelfsprekend dat jouw Utrechtse fietsenwinkel dan ook (hoog) getoond wordt. Hoog scoren via local search vergt specifieke kennis.

Inrichten local search vindbaarheid

Hoe zorg je ervoor dat jouw lokale bedrijf goed gevonden wordt in Google? Dit bereik je door doeltreffend gebruik te maken van zoekwoorden en adresgegevens in de teksten en in de structuur van je website. Ook voor het hoog scoren in local search kan geoptimaliseerd worden. Denk daarbij aan een lokale Google+ en Google Business vermelding, genereren van lokale links en zorgen voor (lokale) recensie- (reviews) en vermeldingen.

Local landing pages

Richt je je op meerdere regio’s, zorg er dan voor dat de bezoekers op de juiste landing page voor die betreffende regio uitkomen. Personalisatie is hierin belangrijk, zorg er ook voor dat jouw SEO content gericht op deze regio geschreven is. Eventueel is ook de inzet van zoekmachine advertising (Google Adwords) een krachtig hulpmiddel om het lokale zoekverkeer gericht op je pagina’s te laten landen.

Advies local search

Meer info of advies over de toepassing van local search?
Bel of mail de specialisten van Slampaq.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken