Online resultaat: hét doel van elke online inspanning

Online marketing of nog breder, digitale marketing, biedt voor ieder bedrijf in iedere branche interessante kansen om meer leads en / of sales te genereren, of de branding van je merk of bedrijf te verbeteren. De mogelijkheden zijn divers, er zijn dan ook volop manieren om met online marketing aan de slag te gaan. De doelstellingen bepalen welke marketing middelenmix ingezet wordt. Een goede start vormt daarom het opstellen van een online strategie.

Welke mogelijkheden zijn er om mijn online resultaat te verbeteren?
Focusgebieden van onze digitale marketing omvatten o.a.:

Doel van elk van deze online middelen is het behalen van een optimaal online rendement. Of dit tot uiting komt in meer leads en sales, meer branding, meer betrokkenheid (engagement) van de doelgroep of een betere customer support wordt bepaald door de gebalanceerde inzet van bovenstaande online marketing middelen.

Iedere stap onderbouwen we met uitgebreide webstatistieken, heatmaps en andere hulpmiddelen die een beter inzicht geven in de online resultaten. Niet meer op onderbuik gevoel maar concrete adviezen met statistische onderbouwing in een begrijpelijke taal. Zo werken we bij Slampaq.

Online lead generatie & conversie optimalisatie

Een concrete manier om het resultaat van digitale marketing te meten is het aantal nieuwe (contact)aanvragen via de website of social media kanalen. Deze zogenaamde leads (potentiële nieuwe klanten) kunnen in Google Analytics gemakkelijk gemeten worden. Lead generatie is een verzamelterm voor alle digitale- en online marketing acties die tot doel hebben contactgegevens van deze potentiële nieuwe klanten te verkrijgen.

Overtuig je bezoekers

Bij conversie optimalisatie gaat het erom je bezoekers zo effectief mogelijk te overtuigen om de door jou gewenste actie(s) te ondernemen (zoals het kopen van een product, contactgegevens achterlaten voor een afspraak / offerte aanvraag, inschrijven voor een nieuwsbrief, etc.). Veel factoren kunnen een rol spelen bij conversie optimalisatie: snelheid, (responsive) webdesign, usability , SEO, persuasieve en zoekmachine geoptimaliseerde teksten, call-to-actions etc.

Online lead generatie en conversie optimalisatie zijn nauw met elkaar verweven. Hoe gemakkelijker een bezoeker een conversie maakt, hoe meer leads we genereren. Veel van onze online marketing acties zijn dan ook op deze twee zaken gericht.

Advies over optimaal online resultaat

Ga met ons de uitdaging aan om je online resultaat te verbeteren. We denken graag vrijblijvend mee en komen daarna graag met een concreet advies. Zowel voor eenmalige optimalisatie als langdurige samenwerkingen met prestatiegerichte vergoedingen (kickback fee over iedere gegenereerde lead) zijn mogelijk. Meer info of advies over het behalen van optimaal online resultaat? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken