Social media monitoring & management: inzicht en bijsturing van sociaal media voor optimaal resultaat

Niet alleen helpt het monitoren van social media perfect om de resultaten van je social media strategie inzichtelijk te maken, ook kun je tussentijds snel en effectief bijsturen op de actuele situatie. Je krijgt een waardevol inzicht in het social media gedrag van je doelgroepen: Waar praten ze over, wat vinden ze belangrijk, welk sentiment hebben de reacties (positief of juist negatief)? Bij vragen, klachten of problemen kun je snel handelen. Kortom: social media monitoring is de investering waard.

Aanpak social media monitoring

Bepaal eerst met welk(e) doel(en) je wilt monitoren (weten wat er over jouw bedrijf / merk wordt gezegd, customer support, pre-sales vragen, concurrentie volgen, etc.). Vervolgens stel je vast wát (welke kanalen) en wie (doelgroepen, klanten, prospects, concurrenten) je gaat monitoren. En dan kun je starten met het monitoren van relevante content en trends, om hier vervolgens direct op in te kunnen spelen.

Feitelijk probeer je met social media monitoring (virtueel) bij die mensen aan tafel te komen die iets over je merk of bedrijf zeggen. Weten wanneer je onderwerp van gesprek bent en daarop kunnen inspelen door bijvoorbeeld klachten te adresseren, vragen te beantwoorden of discussies te sturen, zijn redenen om in social media monitoring te investeren. Bovendien bespaart een monitoring systeem veel tijd en kosten ten opzichte van het handmatig monitoren van alle kanalen. De investering in het monitoren van social media verdient zich dan ook snel terug.

Uiteraard adviseren en helpen we graag bij de implementatie.

Efficiënte inzet van sociale media dankzij een social media management systeem

Social media monitoring klinkt eenvoudig en dat is het in principe ook. Maar het is een tijdrovende en overweldigende taak als je dit handmatig doet. En hoe en wie reageert op alle berichten? Wat doe je zelf, wat doet een collega en wat doe je als een reactie uitblijft? Met een social media management systeem beheer je alle sociale media kanalen (Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, SnapChat, WhatsApp, Google+) op overzichtelijke wijze.

Automatiseren van social media activities

Het automatisch publiceren van ingeplande berichten, hetzelfde bericht tegelijk op meerdere sociale media kanalen publiceren, berichten doorsturen naar collega’s, sentiment metingen, de belangrijkste beïnvloeders (influencers) bepalen in je markt, statistische analyses per social media kanaal, etc. zijn allemaal voorbeelden waarbij een social media management systeem kan ondersteunen. Het volgen, interpreteren en bijsturen van je social media strategie wordt direct effectiever en efficiënter (en daarmee minder tijdrovend en kostenbesparend) bij gebruik van een goed social media management systeem.

Online marketeer voor social media

Heb je de tijd of kennis niet in huis om je social media zelf effectief in te zetten, dan kan het inschakelen van een online marketeer van Slampaq een slimme keuze zijn.

Advies social media monitoring & social media management

Meer info of advies over social media monitoring en social media management? Of meer weten over de mogelijkheden van het inschakelen van een online marketeer?  Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken