Zoekmachine advertising (SEA): Doeltreffend adverteren met Google Adwords

Zoekmachine adverteren – SEA & PPC: adverteren op zoektermen

Met Search Engine Advertising (SEA) en Pay-Per-Click (PPC) advertenties bereik je potentiële klanten exact op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw dienst of product. Wanneer ze bij een zoekrobot een zoekterm ingeven, krijgen ze niet alleen de organische (niet betaalde) zoekresultaten te zien maar ook advertenties. Deze Pay-Per-Click (PPC) advertenties bieden de mogelijkheid om traffic naar jouw website in te kopen. Adverteer je op de juiste zoektermen, dan klikt je doelgroep door naar een landings page van jouw website. SEA & PPC resulteren dus in betaald rendement.

Adwords bij Google

Bij Google heet het adverteren op gerichte zoektermen ‘Adwords’. Betaalde advertenties in Google staan boven de organische zoekresultaten en zijn te herkennen aan het groene Adv-icoontje. Je bepaalt zelf op welke zoekwoorden en op welk moment je het advertentiebudget inzet voor een optimaal resultaat.
Behalve het weergeven van advertenties bij de zoekresultaten, biedt Google ook een breed scala aan aanvullende advertentiemogelijkheden (o.a. via het Google Display Network, YouTube, etc.).

Cost per click bij SEA

SEA werkt meestal met ‘cost per click’. Dat betekent dat je als adverteerder niets betaalt, totdat iemand op je advertentie klikt. De prijzen per click kunnen enorm uiteenlopen, afhankelijk van de hoeveelheid concurrentie en je zoektermen. Google werkt met een score die de kwaliteit van de zoekwoorden aangeeft. De score hangt af van de relevantie van het zoekwoord ten opzichte van de website waarop de advertentie gericht is. Ook bij SEA zijn unieke, relevante en goed geschreven webpagina’s dus absoluut onmisbaar.

Remarketing in AdWords

Een remarketing campagne in AdWords richt zich op bezoekers die jouw website al bezocht hebben. Deze doelgroep is dus al bekend met je website, maar heeft geen conversie gemaakt en heeft de website weer verlaten. Het verlaten van een website of webwinkel betekent niet automatisch dat men geen interesse (meer) heeft, men wil nog even verder kijken, thuis overleggen, er was geen tijd meer, etc. Door gericht advertenties op deze doelgroep ‘af te vuren’ in de periode daarna (bijv. de komende 7, 30, 90 of zelfs 540 dagen) probeer je alsnog deze bezoekers terug te laten keren naar je website. Remarketing is bijzonder effectief om herhaalbezoeken te stimuleren, zowel voor webwinkels als conversie gedreven websites. Wij vertellen je graag over de door ons behaalde resultaten in diverse business cases.

SEA strategie

Hoe goed je SEO-aanpak ook is, het verdient altijd aanbeveling om ernaast SEA in te zetten. Het is namelijk nooit mogelijk om met SEO op alle (detail)termen – long tail zoekwoorden – hoog te scoren. Bovendien laat het resultaat van een SEO-strategie maanden op zich wachten: Google gebruikt in zijn algoritme namelijk meerdere variabelen, waarvan een aantal het aspect ‘tijd’ in zich hebben. SEO is dus altijd een lange termijn investering. SEA biedt direct resultaat. Het doel van een SEA strategie is het behalen van optimaal rendement uit het zoekmachine advertentiebudget. Gebruik van de juiste zoekwoorden, het verdelen van je dagbudget over de juiste zoektermen, focus op rendabele producten en diensten, het inrichten van conversiegerichte landing pages en toepassing van local search advertising dragen bij aan dit optimaal online rendement. Meten, analyseren en bijsturen maken ook deel uit van een doordachte SEA-strategie.

Advies SEA-strategie

Advies of hulp nodig bij online adverteren of bij het opzetten van een SEA-strategie? Onze SEA-specialisten helpen je graag.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken