online marketing

Doeltreffend adverteren
met Google Adwords

Met Search Engine Advertising (SEA) en Pay-Per-Click (PPC) advertenties bereik je potentiële klanten exact op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw dienst of product. Wanneer ze bij een zoekrobot een zoekterm ingeven, krijgen ze niet alleen de organische (niet betaalde) zoekresultaten te zien maar ook advertenties. Deze Pay-Per-Click (PPC) advertenties bieden de mogelijkheid om traffic naar jouw website in te kopen. Adverteer je op de juiste zoektermen, dan klikt je doelgroep door naar een landings page van jouw website. SEA & PPC resulteren dus in betaald rendement.

Doeltreffend klanten leiden

Adwords bij Google

Bij Google heet het adverteren op gerichte zoektermen ‘Adwords’. Betaalde advertenties in Google staan boven de organische zoekresultaten en zijn te herkennen aan het groene Adv-icoontje. Je bepaalt zelf op welke zoekwoorden en op welk moment je het advertentiebudget inzet voor een optimaal resultaat.
Behalve het weergeven van advertenties bij de zoekresultaten, biedt Google ook een breed scala aan aanvullende advertentiemogelijkheden (o.a. via het Google Display Network, YouTube, etc.).

Cost per click bij SEA

SEA werkt meestal met ‘cost per click’. Dat betekent dat je als adverteerder niets betaalt, totdat iemand op je advertentie klikt. De prijzen per click kunnen enorm uiteenlopen, afhankelijk van de hoeveelheid concurrentie en je zoektermen. Google werkt met een score die de kwaliteit van de zoekwoorden aangeeft. De score hangt af van de relevantie van het zoekwoord ten opzichte van de website waarop de advertentie gericht is. Ook bij SEA zijn unieke, relevante en goed geschreven webpagina’s dus absoluut onmisbaar.

SEA strategie

Hoe goed je SEO-aanpak ook is, het verdient altijd aanbeveling om ernaast SEA in te zetten. Het is namelijk nooit mogelijk om met SEO op alle (detail)termen – long tail zoekwoorden – hoog te scoren. Bovendien laat het resultaat van een SEO-strategie maanden op zich wachten: Google gebruikt in zijn algoritme namelijk meerdere variabelen, waarvan een aantal het aspect ‘tijd’ in zich hebben. SEO is dus altijd een lange termijn investering. SEA biedt direct resultaat. Het doel van een SEA strategie is het behalen van optimaal rendement uit het zoekmachine advertentiebudget. Gebruik van de juiste zoekwoorden, het verdelen van je dagbudget over de juiste zoektermen, focus op rendabele producten en diensten, het inrichten van conversiegerichte landing pages en toepassing van local search advertising dragen bij aan dit optimaal online rendement. Meten, analyseren en bijsturen maken ook deel uit van een doordachte SEA-strategie.

Verbreed je horizon met deze businesscases

SEA vragen?
Daag ons uit!

Het kan altijd slimmer, beter, sneller. We pushen onszelf om alles uit de beschikbare technologie te halen. De nieuwste technieken in combinatie met 15 jaar ervaring in webdesign, internetmarketing en softwareontwikkeling zijn de basis waarop we verder bouwen.

Slampaq je business!