Social media strategie: bereik je doelgroep effectief via de juiste social media kanalen

Ook jouw doelgroep zit op social media. Of het nu Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Snapchat, Google+ of WhatsApp is, social media gebruiken we nagenoeg allemaal. Het social media landschap is divers en elk middel kent zijn eigen doelgroepen. Maar hoe zet je nu social media effectief in voor een beter online resultaat, zonder dat het als storend of eentonig ervaren wordt? Een zorgvuldig opgestelde social media strategie biedt houvast.

Een goede social media strategie draagt in belangrijke mate bij aan je online succes. En elke social media strategie is uniek. We ontwikkelen daarom samen met jou een social media strategie die past bij jouw bedrijf. Afhankelijk van een aantal bedrijfsspecifieke data maak je strategische keuzes: Welke social media zet je in met welk doel en voor welke doelgroep? En hoe zorg je voor een goede ‘kruisbestuiving’ tussen de verschillende social media en andere online marketingtools?

Vooronderzoek social media strategie

Om een doeltreffende social media strategie te formuleren, brengen we samen de relevante bedrijfsspecifieke gegevens in kaart. We praten tijdens een aantal brainstormsessies over het bedrijf, de branche, de producten of diensten en de concurrenten. We bespreken de doelstellingen van je social media strategie en we bekijken hoe deze in je totale online strategie passen. Ook kijken we goed naar de doelgroepen, hun interesses (affiniteiten) en hun online gedrag.

Social media marketing

Nadat we bovenstaande data in kaart hebben gebracht, werken we de complete social media strategie uit, inclusief planning. De vervolgaanpak en de eventuele ondersteuning daarbij van de specialisten van Slampaq bespreken we samen. Alles is mogelijk. We kunnen social media profielen aanmaken, uiteraard volledig zoekmachine geoptimaliseerd en visueel passend bij het gewenste imago. We kunnen ook een monitoring- en publicatiesysteem inrichten waarbij we samen de invulling van de berichten per doelgroep bepalen, inclusief de planning. We verzorgen ook trainingen in het gebruik van social media voor jou en je collega’s.
Een andere optie: wij verzorgen alle social media activiteiten. Je kiest dan voor een online marketing-abonnement, waarbij een online marketeer van Slampaq de uitvoering van de social media strategie volledig op zich neemt.

Social media advertising

Om het bereik van je online activiteiten te vergroten, is het inzetten van advertentiecampagnes op social media een bijzonder effectieve methode. Een goed doordachte advertentiecampagne zorgt voor branding, leads en extra verkopen. Niet alleen bereik je een enorme doelgroep, ook kun je nauwkeurig bepalen welke informatie zij onder ogen krijgen. Voorwaarde voor effectieve social media advertising is dan ook absoluut een doordacht plan: Wie wil je bereiken, wat is je doelstelling, wat is je boodschap, welke advertentie types passen hierbij (gepromote berichten, lead ads, canvas ads, instant articles), welke kanalen kies je en welke middelenmix zet je in?

Advies social media strategie

Meer info of advies over het opzetten van een social media strategie of over de inzet van social media? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken