Website AbrahamArt

door Slampaq Solutions BV

AbrahamArt overzichtspagina

door Slampaq Solutions BV

AbrahamArt / Facebook Instant articles / Leadads / Canvas

door Slampaq Solutions BV

AbrahamArt: De kunst van een succesvolle online strategie

Businesscase:

AbrahamArt is de grootste kunstgalerie en kunstuitleen van Nederland. De galerie verkoopt en verhuurt originele moderne kunst aan particulieren en bedrijven door heel Nederland en België.

Ontwerpen & bouwen nieuwe website voor AbrahamArt.com

Adaptive website & webshop
Reeds sinds jaar en dag verzorgt Slampaq de website en internet marketing bij AbrahamArt. Begin 2016 lanceerde we een geheel vernieuwde adaptive website met uitgebreide productcatalogus die zowel op mobiel, tablet en desktop een inspirerende omgeving vormt voor kunstliefhebbers van moderne kunst.

Afhankelijk van het soort apparaat waarmee de bezoeker de website bekijkt, krijgt hij of zij een andere versie van de website te zien. Op de desktop weergave wordt meer een totaalverhaal over de kunstgallerie, kunstenaars en hun kunstwerken verteld, waarbij juist de mobiele versie op de homepage direct kunstaanbod laat zien(via diverse sliders) en men daarna pas naar specifieke kunstenaars doorklikt. De weergave past zich dus aan de gebruiker aan, dit wordt een adaptive website genoemd. Bij een responsive website wordt dezelfde info geoptimaliseerd weergegeven voor een kleiner scherm, bij een adaptive webdesign veranderd de totale weergave en structuur van een website.

Maatwerk productcatalogus met automatisch import / export van data
AbrahamArt werkt met een extern systeem voor het beheren van de kunstwerken en de registratie van kunstuitleen. Het aanbod op de website wordt iedere nacht gesynchroniseerd met deze informatiebron zodat de kunstwerken in de productcatalogus altijd actueel en volledig zijn. Slampaq ontwikkelde hiervoor een maatwerk webservice voor uitwisseling van data.

Effectief webdesign: A/B testing en heatmaps
Hoe test je of je bezoekers ook optimaal door de website heen bladeren om uiteindelijke de ultieme conversie te maken (het aanvragen van een proefplaatsing of meer informatie over een kunstwerk)? Daartoe voeren we continue (ook nu nadat de website al langere periode online is) analyses uit met heatmaps, visitor recordings en A/B tests (LINK: USABILITY). Een heatmap geeft het klik gedrag en de bewegingen met een cursor weer op een screenshot van de website. Visitor recording nemen alle bewegingen van een bezoeker op de website op. Beide kunnen gebruikt worden om het design en gebruikersinterface van een webpagina te verbeteren.

In geval van AbrahamArt viel in de heatmap op dat bezoekers graag door de kunstwerken heen scrollen / sliden om zoveel mogelijk impressies te krijgen en dat de kliks op de ingangen voor het kunstaanbod van een specifieke kunstenaar tegen vielen. Door het verplaatsen van de kunstwerken slider naar boven in een ongelimiteerde sliders met kunstwerken (auto-loading) en het nadrukkelijk in beeld brengen van de knoppen naar het volledige kunstaanbod van een kunstenaar namen de klikken met een factor 7x toe.

Heatmap voor
(klik op de afbeelding voor de volledige weergave)

Heatmap na
(klik op de afbeelding voor de volledige weergave)

Bij een A/B test maken we twee ontwerpvarianten van een webpagina onderdeel en sturen 1000 bezoekers naar versie A en 1000 bezoekers naar versie B. Die versie met de beste conversies wint. Om de doorkliks naar het kunstaanbod van specifieke kunstenaar te verbeteren hebben we meerdere van deze A/B tests uitgevoerd om tot de optimale indeling te komen. Zelfs nu testen we bij nieuwe toevoegingen nog regelmatig welk design de beste user experience en conversies oplevert.

Online marketing & Lead generatie

Optimaal online resultaat
Het doel van de AbrahamArt website is tweedelig, enerzijds het stimuleren van bezoeken aan de galerie in Eindhoven, anderzijds het verkrijgen van lead informatie van geïnteresseerde potentiële kunstkopers. Hoewel een kunstwerk desgewenst direct online gekocht kan worden, geeft een potentiële klant doorgaans de voorkeur aan een proefplaatsing thuis of op de zaak.

Op tal van manieren stimuleert de website een conversie om een proefplaatsing of meer informatie over een kunstwerk / kunstenaar aan te vragen.

Online marketing strategie
De ambities van AbrahamArt zijn ambitieus, om de grootste kunstgalerie en kunstuitleen van Nederland te blijven investeren ze continue in digitale marketing. Aan de grondslag ligt een door Slampaq opgestelde strategie voor online marketing en social media.

Allereerst is er een vooronderzoek uitgevoerd d.m.v. deskresearch en interviews met de opdrachtgever. Het bedrijf, de ontwikkelingen van de markt, de klanten, hun customer journey, de prospects, de concurrenten…alles brachten we in kaart. Er werd tevens een uitgebreide nulmeting gedaan van de huidige zoekresultaten van AbrahamArt en haar concurrenten. Alle gegevens analyseerden en interpreteerden we samen met de opdrachtgever om vervolgens een nieuwe online marketing strategie te ‘concluderen’.

Deze online marketing strategie bevatte onder meer een content plan, een SEO strategie voor de nieuwe website, SEA / AdWords campagnes, remarketing via Facebook & AdWords, een uitgebreide social media strategie, een e-mailmarketing plan, conversie optimalisatie en een plan voor continue lead generatie. Alle facetten van de Digitale Marketeer uit de bovenstaande afbeelding zijn in meer of mindere maten verwerkt in de strategie van AbrahamArt.

Niet langer onderbuik gevoel maar concrete resultaten
Iedere stap in de uitvoer van de online marketing strategie is onderbouwd met uitgebreide webstatistieken, heatmaps en andere hulpmiddelen die een goed inzicht geven in de online resultaten. Kortom: weg van het onderbuikgevoel en de “we denken dat” mentaliteit, maar juist onderbouwde statistische informatie voor gedegen keuzes.

Keuzes die we vervolgens implementeren en eventueel bijsturen waar nodig. Geen korte termijn oplossingen maar een langere termijn visie met concrete onderbouwingen en bewijzen.

Met Google Analytics maken we de conversies en doelen voor AbrahamArt gemakkelijk inzichtelijk in eigen dashbaords. Hoeveel proefplaatsingen zijn er deze week aangevraagd, hoeveel nieuwe informatie-aanvragen zijn er geweest, hoeveel nieuwsbrief inschrijvingen, hoeveel kliks heeft een specifiek onderdeel van de webpagina gehad etc. De doelen in Google Analytics geven een betrouwbare weergave van de resultaten en vormen de concrete handvaten voor het doorvoeren van verbeteringen.

 Customer journey, remarketing & lead generatie
Een gemiddelde kunstkoper neemt grofweg 3 maanden de tijd voor zijn kunstaankoop. Het is een luxe product en meestal is er geen direct koopnoodzaak. Met die kennis hebben we binnen AbrahamArt feitelijk maar 1 doel: in de top-of-mind van onze doelgroep zijn wanneer het moment daar is om een kunstgalerie te bezoeken of een proefplaatsing aan te vragen.

In de customer journey zetten we daarom verschillende content types in om herhaaldelijk onder de aandacht van de potentiele klant te komen. We willen immers die periode van 3 maanden, op een zodanige manier overbruggen, dat de klant als eerste aan AbrahamArt denkt voor het kopen van moderne kunst wanneer hij die keuze gaat maken.

Bezoekers zitten echter in verschillende fases van het aankoopproces (de zogenaamde sales funnel), door gericht content af te vuren afhankelijk van het stadium waarin een bezoeker verkeert, kunnen we hem of haar optimaal begeleiden naar een conversiemoment. Iemand die bijvoorbeeld nog in de ‘awarness fase’ van de customer journey zit, wil graag inspiratie opdoen (zou een mooi kunstwerk thuis aan de muur iets voor mij zijn, hoe zou dat eruit komen te zien en past het wel bij ons interieur?). Beleving creëren en inspireren is dan belangrijk (o.a. door interieurfoto’s te tonen, blog posts, en de mogelijkheid te bieden een foto van het eigen interieur te uploaden waarna een kunstwerk in de foto geplaatst wordt). In de evaluation fase gaat het echter veel meer om vertrouwen opbouwen en risico’s wegnemen (is dit het juiste kunstwerk voor mij, is deze kunstgalerie betrouwbaar, betaal ik de juiste prijs?). Daar zetten we binnen AbrahamArt dus in op het promoten van haar reputatie, vrijblijvende proefplaatsing, expertise tonen, etc. o.a. via e-mailmarketing, social media etc.

Remarketing biedt daarnaast de mogelijkheid om bezoekers van de website, in een later stadium, opnieuw reclame van AbrahamArt te tonen om zodoende een bezoek terug aan de website te stimuleren. Zowel met Google AdWords binnen het Google Display Netwerk (een netwerk van websites die reclames tonen zoals nieuwswebsites, YouTube, informatie portals, etc. ) alsmede binnen Facebook kan remarketing ingezet worden. De resulaten van deze betaalde campagnes zijn verbluffend en daarom een vast onderdeel in de internet strategie van AbrahamArt.

Online marketing abonnement – De Digitale Marketeer
De concurrentie, de doelgroepen maar ook Google zelf zijn continue in beweging. Een optimale inzet van online marketing vraagt daarom iedere maand opnieuw aandacht. Het schrijven van nieuwe content, social media beheer, fine-tunen en verbeteren van de conversiepaden op de website, beheer van AdWords campagnes, lead opvolging, e-mail marketing, etc. etc. Al deze zaken vragen steeds opnieuw aandacht van een internet marketing professional.

AbrahamArt investeert daarom continue in haar digitale marketing via het Digitale Marketeer abonnement van Slampaq. Iedere maand opnieuw vindt er afstemming plaats en worden de resultaten geëvalueerd. En met succes, AbrahamArt ervaart een stevige toename in het aantal nieuwe aanvragen sinds de gelanceerd van de hernieuwde website en het opstarten van het maandelijkse digitale marketeer abonnement.

Ook eens vrijblijvend brainstormen wat digitale marketing voor jouw bedrijf kan beteken? Onze methodes zijn uiterst succesvol en voor ieder bedrijf (groot of klein) inzetbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

KLANT:
AbrahamArt

WEBSITE:
www.abrahamart.com

abrahamart-logo
Wilt u ook een project starten?

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Wij helpen u graag verder!Naam *

E-mail *

Telefoonnummer *

Onderwerp

Je bericht

Velden met een * zijn verplichte velden

Bekijk ook eens onderstaande projecten
Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken