webdesign

Specifieke focus,
rechtstreeks op je doel af

Een landing page is een deel van je website waarop je bezoeker rechtstreeks terug komt (‘landt’) vanuit een zoekmachine (Google) of vanuit een link (nieuwsbrief, banner). Landing pages worden aangemaakt om verschillende redenen maar het uiteindelijke doel is altijd: maximale conversie.

Doelgerichte informatie voor de klant

Landing pages zorgen voor betere conversies

Een landing page is doelgericht en behandelt alle relevante informatie die een potentiële klant nodig heeft om een conversie te maken. Volledig geoptimaliseerd om alle onzekerheden bij de bezoeker weg te nemen die een barrière zouden kunnen vormen om een conversie aan te gaan. Een landing page leidt bovendien niet af, alle informatie is volledig gericht op één onderwerp, zonder andere informatie op de pagina die voor deze potentiele klant momenteel niet relevant is. De pagina leidt de bezoeker daardoor uiteindelijk naar een helder conversiemoment (de aankoop van een product, het invullen van een contactformulier, een nieuwsbrief inschrijving, etc.).

Kortom: Je laat de bezoeker niet via de homepage je website ‘verkennen’, maar leidt hem rechtstreeks naar de juiste informatie. Landing pages zorgen er dus voor dat je bezoekers de route doorlopen die jij voor ogen hebt zonder afleidingen van andere onderwerpen. Resultaat? Optimale conversie!

Stem de landing page af op de doelgroep

Elke landing page staat op zichzelf en dient een afzonderlijk doel. Zorg dus dat je per landing page weet wat de focus van die pagina is. Wil je een geografische segmentatie maken? Of wil je verschillende type doelgroepen aanspreken? Met een landing page bepaal je dit zelf en spreek je de klanten aan in de taal en met de argumenten die bij hen passen.

Optimalisatie per landing page

We optimaliseren per landing page de juiste zoekterm(en) en de juiste (relevante en unieke) informatie om gericht je doelgroep binnen te halen. De effectiefste landing pages zijn pagina’s waarmee een bezoeker zich kan identificeren. Dit kan zijn omdat een bezoeker antwoord krijgt op een voor hem relevante vraag, of omdat hij zich herkent in een probleem of praktijkcase die beschreven wordt.

In de verschillende fases van de customer journey krijgt de doelgroep ook verschillende landing pages te zien: Landing pages worden op de specifieke product/markt combinaties van je bedrijf afgestemd.

Verbreed je horizon met deze businesscases

Landing page vragen?
Daag ons uit!

Het kan altijd slimmer, beter, sneller. We pushen onszelf om alles uit de beschikbare technologie te halen. De nieuwste technieken in combinatie met 15 jaar ervaring in webdesign, internetmarketing en softwareontwikkeling zijn de basis waarop we verder bouwen.

Slampaq je business!