webdesign

Scoren bij bezoekers en Google
met een verhaal

De inhoud van een website bepaalt voor een belangrijk deel je online succes. Het optimaliseren van je webteksten zorgt ervoor dat de teksten relevante en professionele inhoud bevatten en goed geschreven zijn voor je doelgroepen. Maar ze zorgen ook voor een hoge weergave in de resultatenlijst van Google en andere zoekmachines. Simpel gezegd: Unieke, kwalitatieve en relevante content in combinatie met de juiste zoekwoorden wordt beloond door de zoekmachines.

Hoger scoren in de ranglijsten van zoekmachines

Unieke en relevante webteksten

Het schrijven van SEO webteksten is een vak apart waarmee je op internet het verschil kunt maken in vindbaarheid. Het investeren in waardevolle content verdient zich altijd snel terug. Bepaal vooraf welke boodschap je wilt overbrengen en welk doel je wenst te bereiken met de content op de pagina. Bij SEO webteksten lag tot voor kort de focus op herhaling van zoekwoorden. Tegenwoordig let Google nadrukkelijk op de kwaliteit van de inhoud: is de content uniek en geven de teksten relevante en waardevolle informatie?

Storytelling voor SEO teksten 

Ook de lezer is kritischer geworden: Men wil een verhaal lezen, geen losse plukjes informatie. Storytelling – of ‘verhaalbeleving’ – is in korte tijd zeer belangrijk geworden voor je Google ranking. De teksten inclusief hun tone of voice en presentatie dienen bovendien terug te komen in de andere online kanalen. Een geïntegreerd content marketingplan en de onderliggende content marketing strategie liggen hier aan ten grondslag.
Uiteraard blijven ook de basiselementen van SEO tekstschrijven relevant, zoals de metaomschrijvingen, titels en ALT-teksten bij afbeeldingen.

Zoekwoordenanalyse

Het juiste gebruik van de juiste termen (zoekwoorden) in de juiste frequentie is eveneens essentieel in je webteksten. Een zoekwoordenanalyse vormt de basis voor het selecteren van de optimale zoekwoorden. Wie zijn je klanten en welke termen gebruiken ze als ze je producten zoeken? Als je doelgroep bestaat uit hoogopgeleide vrouwen tussen 20-40 jaar uit de Randstad, denk je dan dat zij zoeken op de term ‘zonnebril’ of op ‘merk zonnebrillen’? Dit soort, op het oog kleine details, kunnen een wereld van verschil maken in de vindbaarheid van je site. Ook de juiste combinaties van zoekwoorden (kies je ‘Gucci zonnebril’ of ‘Design zonnebrillen’) kunnen resulteren in een betere vindbaarheid. Een uitvoerige zoekwoordenanalyse biedt inzicht in de beste zoekwoorden(combinaties) en houdt rekening met het zoekvolume en de concurrentie per term.

Verbreed je horizon met deze businesscases

SEO vragen?
Daag ons uit!

Het kan altijd slimmer, beter, sneller. We pushen onszelf om alles uit de beschikbare technologie te halen. De nieuwste technieken in combinatie met 15 jaar ervaring in webdesign, internetmarketing en softwareontwikkeling zijn de basis waarop we verder bouwen.

Slampaq je business!