Usability zorgt voor een optimale gebruikersbeleving voor maximaal resultaat

Een website gebruiksvriendelijk inrichten om het gewenste resultaat te bereiken. Het klinkt zo logisch en eenvoudig, maar toch is er een geheel vakgebied aan gewijd. Je komt er namelijk niet meer met alleen een (technisch) ‘goede’ website: Je bezoeker eist een optimale gebruikservaring. Hij wil binnen vier seconden weten of je hem kunt bieden wat hij zoekt, of hij gaat door naar je concurrent. Een intuïtieve gebruikerservaring voor je bezoekers is de gemakkelijkste stap naar meer omzet.

Conversie optimalisatie & usability

Usability is een belangrijke factor bij conversie optimalisatie. Je leidt je bezoekers sneller naar datgene waar ze naar op zoek zijn door gericht ingangen te maken en je unique selling points (USP) kort maar krachtig te presenteren. Kortom: de essentie scheiden van de details op een visueel aantrekkelijke manier. Geïnteresseerde bezoekers klikken door naar de details en worden gaandeweg dieper de salestunnel ingetrokken totdat ze uiteindelijk verleid worden tot een conversie. Tevreden bezoeker, tevreden ondernemer. Usability speelt in dit gehele proces een onmisbare rol.

Usability onderzoeken en webstatistieken

Usability is al sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel van elk webdesign van Slampaq. Wij weten wat werkt en tonen dat ook aan met harde statistieken uit webstatistieken zoals Google Analytics en heatmaps.

Effectiviteit van landing pages testen met A/B testing

Soms zit het verschil in gebruikservaring in een klein hoekje en is het niet eenvoudig om op ervaring te kiezen voor de beste oplossing. Zelfs de kleinste verschillen, zoals kleurgebruik, de verwoording en plaatsing van de call to action maar ook de tekst, kunnen grote invloed hebben op de conversie van een landing page. In dat geval biedt A/B testing uitkomst. We maken dan 2 of meer varianten van een webpagina en testen welke versie de beste resultaten oplevert. De best scorende landing page zal uiteindelijk voor de campagne gebruikt worden.

Meer informatie over usability?

Onze webdesign en internet marketing specialisten denken graag mee om tot de beste resultaten te komen voor jouw specifieke situatie. Benieuwd naar de mening van de experts van Slampaq over het gebruiksgemak van jouw website? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken