Behaal maximaal online rendement door optimale inzet van online marketing

Online marketing omvat álle commerciële mogelijkheden die de online kanalen bieden om meer omzet te genereren. Een succesvolle online marketing strategie bevat altijd zoekmachine marketing en social media marketing. Ook conversie optimalisatie, online lead generatie, e-mailmarketing en het slim gebruik maken van statistieken zijn onderdeel van een doordracht online marketing plan.

Zoekmachine marketing: Zet Google succesvol in

Een vanzelfsprekend onderdeel van online marketing is zoekmachine marketing. Zoekmachine marketing omvat alle marketing mogelijkheden die zoekmachines en dan met name Google te bieden hebben. Zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) maar ook lokale vindbaarheid (local search) en doelgroep specifieke landing pages zijn onderdeel van een succesvolle zoekmachine marketing campagne. Het doel is eenvoudig: Zoveel mogelijk kwalitatieve bezoekers vanuit (met name) Google naar je website leiden.

Gericht bereik met social media marketing

Naast het inzetten van Google maakt ook het gebruik van social media onmiskenbaar deel uit van een succesvolle online marketing strategie. Vooral voor imago-doelstellingen – maar zeker ook voor conversie – lenen social media zich perfect. In de wirwar van social media kent ieder medium zijn eigen doelgroepen en specificaties. Met LinkedIn bereik je bijvoorbeeld heel andere profielen dan met Facebook. Bovendien is het belangrijk om zicht te hebben op de cohesie tussen verschillende social media. Hoe versterken ze elkaar? En wat werkt juist averechts? Voor elk bedrijf en voor elke online marketing doelstelling is de social media aanpak anders.

Online resultaat: Online actie!

Bij online resultaat gaat het erom je bezoekers zo effectief mogelijk te overtuigen om de door jou gewenste actie(s) te ondernemen. Een belangrijke bijdrage aan het behalen van optimaal resultaat komt van je eigen website. Factoren als snelheid, (adaptive) design, usability, SEO en persuasieve, zoekmachine geoptimaliseerde teksten dragen bij aan conversie optimalisatie. Ook online lead generatie – het online verzamelen van (contact)gegevens van potentiele klanten, bijvoorbeeld via inbound marketing – wordt vaak ingezet om het online resultaat te verhogen. E-mail marketing, meestal in de vorm van online nieuwsbrieven en het geautomatiseerd sturen van berichten op basis van gedrag, maakt bijna altijd onderdeel uit van een succesvolle online middelenmix. En wat zeker niet vergeten mag worden bij je strategie voor het beste online resultaat: Analyseer je statistieken en maak slim gebruik van de verkregen data!

Advies online strategie

Meer info of advies over het opzetten van een online strategie? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken