Hoger score in Google door zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie / SEO: techniek en inhoud

SEO – search engine optimization – heeft betrekking op zowel de techniek als de content (inhoud) van de website. Beide bepalen voor een belangrijk deel je vindbaarheid in Google. Om op doeltreffende wijze SEO in te zetten, is een vooronderzoek onmisbaar: Wie ben je als onderneming? Wat wil je uitstralen? Wie wil je bereiken? Wie zijn je concurrenten en wat doen zij? Door deze data uitgebreid in kaart te brengen, kun je je internet marketing strategie en daarmee ook je SEO veel effectiever vormgeven en inzetten.

Technische zoekmachine optimalisatie

Voor doeltreffende zoekmachine optimalisatie is het van belang om eerst de techniek op orde te hebben. Je kunt wel je teksten optimaliseren (SEO teksten), maar dat heeft weinig toegevoegde waarde wanneer de zoekrobots die teksten vervolgens niet kunnen vinden. Onderdelen van technische zoekmachine optimalisatie zijn onder meer de configuratie, de snelheid, de structuur, de usability en een responsive design. Is deze technische basis op orde, dan is het vervolgens een must om de teksten te optimaliseren.

Inhoudelijke zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine geoptimaliseerde teksten voldoen aan een aantal voorwaarden. Waar tot voor kort vooral de focus lag op een goed gebruik van zoekwoorden, let Google er nu ook nadrukkelijk op of de content uniek is: Geven de teksten relevante en waardevolle informatie, die nog nergens anders verteld wordt? Ook de lezer van websites is hier kritischer in geworden: Zij willen een verhaal lezen, geen losse plukjes informatie. Storytelling – of ‘verhaalbeleving’ staat centraal. De teksten inclusief hun tone of voice en presentatie dienen ook terug te komen in de andere online kanalen. Een geïntegreerd, compleet content marketingplan ligt hier aan ten grondslag.
Natuurlijk blijft in de webcontent het juiste gebruik van de juiste termen (zoekwoorden) in de juiste frequentie, opbouw, inhoud, lengte etc. ook belangrijk.

Lokale zoekmachine optimalisatie

Het is mogelijk zoekmachine optimalisatie te richten op de geografische omgeving van een bedrijf (lokale zoekmachine optimalisatie of local SEO optimization).
Lokale zoekresultaten worden steeds prominenter in beeld gebracht door Google. Het is daarbij niet meer nodig om in de zoekbalk een geografische toevoeging te doen: Google baseert de resultaten op je locatie. Ook voor het hoog scoren in local search kan geoptimaliseerd worden. Denk daarbij aan een lokale Google+ en Google Business vermelding, generen van lokale links en zorg voor (lokale) recensie- (reviews) en vermeldingen.

SEO verbetert vindbaarheid

Als zowel de technische optimalisatie als de inhoudelijke zoekmachine optimalisatie in orde zijn, krijgt de zoekmachinevriendelijkheid van de website een enorme boost: De zoekmachines vinden de website beter en waarderen deze hoger. Resultaat: Een hogere positie op de resultatenlijst van Google en andere zoekmachines, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

SEO strategie

Het in kaart brengen van doelgroepen en doelstellingen en het uitvoeren van (onder meer zoekwoorden)analyses zijn de basis voor het uitzetten van een doeltreffende SEO strategie.

Advies SEO-strategie

Zelf aan de slag gaan met zoekmachine optimalisatie of je SEO juist geheel uitbesteden? Wij adviseren en trainen je of we voeren je SEO strategie volledig uit. Bel of mail ons. Onze SEO-specialisten helpen je graag verder.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken