online marketing

Vind nieuwe klanten:
online met
doeltreffende lead generatie

Lead generatie is het genereren van informatie over potentiele klanten. Bij online lead generatie komt het totale spectrum van onze internet marketing diensten samen in een concreet doel: het verzamelen van contactgegevens van potentiële klanten via alle online kanalen.

Ontdekken wie je potentiële klant is

Inbound marketing voor online lead generatie

Een vaak toegepast middel voor online lead generatie is inbound marketing: Het ‘ruilen’ van informatie tegen (contact)gegevens. Je stelt dus bijvoorbeeld een e-book, webinar of een (online) give away beschikbaar, in ruil voor de contactgegevens van de aanvrager. Die contactgegevens leiden naar een potentiele klant. De vervolgstap is het omzetten van de lead in een prospect en vervolgens van een prospect in een (terugkerende) klant.

Blijf in de top-of-mind: lead nurturing

Zodra de contactgegevens van een lead ontvangen zijn, hebben we weliswaar een bij naam te noemen potentiële klant, maar dat wil nog niet zeggen dat hij of zij ook bij jou gaat kopen. We moeten hem overtuigen (vertrouwen opbouwen) en in de top-of-mind blijven zodat bij het aankoopmoment aan ons gedacht wordt. Kortom: we moeten de lead warm houden, ook wel lead nurturing genoemd.

Tools voor online lead generatie

Behalve inbound marketing kun je verschillende tools inzetten om lead generatie te realiseren. Zet bijvoorbeeld een online lead generatie campagne op met Facebook om verschillende type klanten te onderscheiden en van de juiste aankoopinformatie te voorzien. Componenten van een online lead generatie campagne kunnen zijn: sampling, dagacties, interactie via kennisbanken en fora etc. Denk bij een online lead generatie campagne zeker ook aan de mobiele toegankelijkheid van je website op telefoons. Steeds meer bezoekers browsen met hun smartphone of tablet en willen geen lange formulieren invullen (lead ads in Facebook bieden hiervoor o.a. uitkomst) of lange teksten lezen.

Verbreed je horizon met deze businesscases

Lead generatie vragen?
Daag ons uit!

Het kan altijd slimmer, beter, sneller. We pushen onszelf om alles uit de beschikbare technologie te halen. De nieuwste technieken in combinatie met 15 jaar ervaring in webdesign, internetmarketing en softwareontwikkeling zijn de basis waarop we verder bouwen.

Slampaq je business!