Vind je nieuwe klanten online met doeltreffende lead generatie technieken

Lead generatie is het genereren van informatie over potentiele klanten. Bij online lead generatie komt het totale spectrum van onze internet marketing diensten samen in een concreet doel: het verzamelen van contactgegevens van potentiële klanten via alle online kanalen.

Inbound marketing voor online lead generatie

Een vaak toegepast middel voor online lead generatie is inbound marketing: Het ‘ruilen’ van informatie tegen (contact)gegevens. Je stelt dus bijvoorbeeld een e-book, webinar of een (online) give away beschikbaar, in ruil voor de contactgegevens van de aanvrager. Die contactgegevens leiden naar een potentiele klant. De vervolgstap is het omzetten van de lead in een prospect en vervolgens van een prospect in een (terugkerende) klant.

Een voorbeeld uit de praktijk
Na het opslaan van een product als favoriet in een webwinkel, vraagt de pagina automatisch bij het verlaten van de website of de bezoeker de opgeslagen producten ook in zijn mailbox wenst te ontvangen. Na het doorsturen van het mailadres ontvangt de bezoeker netjes een mail met de opgeslagen producten en uitleg over het bestellen. Ook wordt de bezoeker ingeschreven voor een nieuwsbriefcampagne en ontvangt gedurende enkele weken regelmatig inspirerende mails (drip mailings) om de potentiele klant te motiveren tot aankoop over te gaan.

Blijf in de top-of-mind: lead nurturing

Zodra de contactgegevens van een lead ontvangen zijn, hebben we weliswaar een bij naam te noemen potentiële klant, maar dat wil nog niet zeggen dat hij of zij ook bij jou gaat kopen. We moeten hem overtuigen (vertrouwen opbouwen) en in de top-of-mind blijven zodat bij het aankoopmoment aan ons gedacht wordt. Kortom: we moeten de lead warm houden, ook wel lead nurturing genoemd.

Stel dat een gemiddelde beslisperiode voor de aankoop van een product of dienst 3 maanden is. Zodra we een lead ontvangen hebben, moeten we zorgen dat we gedurende die 3 maanden regelmatig onder de aandacht komen. We moeten de relatie gaan opbouwen. In iedere fase van de customer journey bieden we daarom gerichte, op het moment relevante informatie aan hem of haar. Een lead direct om een order vragen terwijl hij zich nog in de oriëntatiefase bevindt en nog vertrouwen moet krijgen in jou als leverancier, heeft geen zin en schrikt mogelijk zelfs af. We kunnen dan veel beter argumenten presenteren waarom bestellen bij jou zo gemakkelijk, veilig en betrouwbaar is. Of alternatieven adviseren en aanvullende info verschaffen over toepassingen, wist-u-datjes, webinars, whitepapers, testimonials / reviews van andere kopers, etc. In dit geval komt email dripping, zie de pagina e-mailmarketing en social media, perfect van pas.

Tools voor online lead generatie

Behalve inbound marketing kun je verschillende tools inzetten om lead generatie te realiseren. Zet bijvoorbeeld een online lead generatie campagne op met Facebook om verschillende type klanten te onderscheiden en van de juiste aankoopinformatie te voorzien. Componenten van een online lead generatie campagne kunnen zijn: sampling, dagacties, interactie via kennisbanken en fora etc. Denk bij een online lead generatie campagne zeker ook aan de mobiele toegankelijkheid van je website op telefoons. Steeds meer bezoekers browsen met hun smartphone of tablet en willen geen lange formulieren invullen (lead ads in Facebook bieden hiervoor o.a. uitkomst) of lange teksten lezen.

Samenwerken voor lead generatie
Nagenoeg al onze diensten komen samen bij het genereren van leads. We weten als geen ander hoe we conversies moeten verbeteren en bezoekers tot leads moeten converteren. Tal van klanten gingen je al voor, met bewezen resultaten.
Samen gaan we graag de uitdaging aan om je online resultaat te verbeteren.

LeadMarketeer – Online lead generatie & IP-tracking
Slechts 2% van alle bezoekers converteert op je website, wie zijn die andere 98%? Met de online lead generatie software van de LeadMarketeer identificeren we anonieme websitebezoekers tot potentiële klanten. Ideaal voor klantenwerving en het verhogen van je rendement uit betaalde campagnes. Laat je ook inspireren op www.leadmarketeer.nl.

Advies online lead generatie

Maak vrijblijvend een afspraak om met ons te brainstormen over de mogelijkheden. We staan open voor iedere vorm van samenwerking, zelfs geheel risicoloos op no-cure-no-pay basis (betalen per lead) als we genoeg kansen zien. Meer info of advies over lead generatie? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken