online marketing

Een succesvolle online strategie:
Gerichte digitale marketing & meer leads via je website

Online succes komt niet zomaar aanwaaien. Een website maken en er vervolgens niet naar omkijken, levert geen topresultaten meer op. Een geïntegreerde aanpak met een optimale mix van elkaar versterkende online middelen zorgt voor effect. Ook je concurrentie staat niet stil. Een concrete online strategie geeft houvast in de jungle van internet mogelijkheden.

Vooronderzoek online strategie

Vertrekpunt voor het opstellen van elke online strategie is het vooronderzoek. Wat zijn je doelstellingen, wie zijn je klanten en welke kenmerken hebben ze, hoe doorloopt de klant het aankoopproces, welke informatie heeft hij nodig en hoe verleid je een klant tot een conversie?

We starten met een inventarisatie van je wensen en verwachtingen, vervolgens bepalen we samen de KPI’s. Daarna denken we strategisch na over wie je wilt bereiken. We brengen ook in kaart welke ‘customer journey’ je doelgroepen afleggen. Naast dit uitgebreide doelgroeponderzoek analyseren we ook de belangrijkste concurrenten en we doen een nulmeting om na de start van de nieuwe online strategie de resultaten betrouwbaar in kaart te kunnen brengen.

Online strategie: Inzet van de juiste mix van online middelen

Na dit vooronderzoek geven we de online strategie vorm. Kortgezegd: wat zijn de doelen per doelgroep, welke online kanalen zetten we daarvoor in en hoe kunnen we de resultaten meten en de acties bijsturen? Ook een social media strategie, zoekmachine marketing (inclusief SEO en SEA), conversie optimalisatie online leadgeneratie en andere internet marketing tools (zoals email marketing) kunnen deel uitmaken van de gekozen kanalen in de online marketing strategie.

Uitvoering van de online marketing strategie

En dan is het tijd voor actie: Het uitvoeren van de online strategie in de praktijk. Doorgaans is de allereerste stap in het concretiseren van de online strategie het ontwerpen en realiseren van de nieuwe website met een gebruiksvriendelijk CMS. We zorgen voor een doordachte website of webshop, met uiteraard alle aandacht voor conversie, usability, zoekmachine optimalisatie etc. We richten beheer en monitoring van de website of webshop in. We maken social media profielen aan en gaan concreet aan de slag met het uitvoeren van je social media strategie en de bijhorende campagnes op o.a. Facebook, Instagram, Google+, LinkedIn, Twitter en eventueel Snapchat.
Als dat van toepassing is ontwerpen en bouwen we tevens aanvullende software en/of mobiele apps. Natuurlijk zorgen we ook voor hosting van de website of webshop. Als je bovendien kiest voor een online marketing abonnement, dan gaan onze digitale marketeers maandelijks opnieuw aan de slag om het online resultaat voortdurend te verbeteren.

Online advies nodig?
Daag ons uit!

Meer info of advies over het opzetten van een online strategie?
Bel of mail ons.

Slampaq je business!