Social media advertising: gegarandeerd bereik op sociaal media

Het massale gebruik van social media biedt enorme commerciële kansen. Je bereikt je doelgroep met social media advertenties snel en relatief eenvoudig. Door de juiste advertenties te plaatsen op platformen als Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, Google+ en Instagram bereik je je doelgroepen direct en met een boodschap die is afgestemd op zijn belevingswereld.

Adverteren via social media

Uniek aan adverteren via social media is het ‘gegarandeerde’ en specifieke bereik in combinatie met de mogelijkheid om heel gericht in te spelen op de belevingswereld van je (potentiele) klanten. Goede social media advertenties zijn goud waard.

Social media advertising voor branding, leads en sales

Social media kanalen beschikken over uitgebreide (interesse)profielen van hun gebruikers (naast algemene kenmerken als leeftijd, geslacht en woonplaats). Deze unieke informatie biedt interessante kansen om gericht jouw doelgroep op basis van interesses en affiniteiten te bereiken. Zowel voor branding van je bedrijf of merk maar ook voor lead generatie en verkoop is social media advertising uitstekend inzetbaar.

Facebook remarketing / retargeting na bezoek website

Door het implementeren van een zogenaamde Facebook Pixel in je website kunnen je websitebezoekers automatisch een advertentie binnen het Facebook netwerk getoond krijgen. Als website-eigenaar weet je weliswaar niet wie je bezoeker was, maar Facebook weet dit wel en toont op basis van die informatie gericht advertenties.

Nagenoeg iedereen heeft wel eens ervaren dat na het bezoeken van een bepaalde webwinkel binnen Facebook vervolgens de aangeklikte producten worden aangeprezen in de advertenties van die webwinkel. Dit principe heet remarketing of in dit specifieke geval Facebook-retargeting en is een zeer effectieve vorm vanonline marketing.

Doelgroepselectie op social media

Social media advertising campagnes kunnen gericht ‘afgevuurd’ worden op de door jou geselecteerde doelgroep. Door de specifieke kenmerken van je doelgroep te benoemen, krijgen alleen gebruikers met een profiel binnen die doelgroepselectie je advertentie te zien. Deze manier van adverteren is super gefocust en voorkomt verspilling van budgetten door reclame af te vuren op een doelgroep die niet binnen het profiel valt. Met social media advertising kun je bovendien soortgelijke personen zoeken die binnen je ideale klantenprofiel passen (soortgelijke personen zoeken op basis van een geüploade klantenlijst).

Doelstellingen social media advertenties

Het doel van een advertentie-campagne bepaalt o.a. de selectie van het social media kanaal (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, SnapChat, etc.). Ook het type advertentie is van deze keuze afhankelijk. Ter illustratie: wil je particulieren bereiken in een specifieke doelgroep voor de promotie van meerdere producten uit je webwinkel, dan is bijvoorbeeld de Facebook Carrousel Ad een geschikte toepassing. Wil je juist een verhaal vertellen ter promotie van een specifiek onderwerp, dan zijn de Facebook Canvas Ads of de Facebook Instant Articles beter geschikt.

Doelen van social media campagnes:

 • Vergroten fan base
 • Vergroten leads-database
 • Verhogen merkbekendheid
 • Conversies / sales
 • Vergroten betrokkenheid van fans

Advertentie types binnen Facebook / social media:

 • Gepromoot bericht
 • Photo of video advertentie
 • Carrousel Ad (meerdere producten / slides)
 • Link Ad (website promotie)
 • Like Ad (fanbase vergroten)
 • Offer Ad (aanbieding)
 • Lead Ad (invulformulier)
 • Canvas Ad (storytelling)
 • Event Ad (evenement promotie)
 • Add install (mobiele app promotie)

Social media advertentie campagne

Het opzetten van een effectieve social media advertentie campagne vergt de nodige voorbereiding. Je moet precies weten wie je wilt bereiken en wat je hem wilt vertellen. Vervolgens moet je je doelgroep kennen: Waar vind je hem, wat interesseert hem, wat vindt hij mooi, welke ‘(vak)taal’ spreekt hij. Allemaal gegevens waarop de social media advertentie op aangepast moet worden. En net als bij al je andere online marketingactiviteiten, is het raadzaam dat je monitort en inspeelt op wat je ziet gebeuren.

Onderdeel van social media strategie

Wil je een stap verder gaan dan alleen social media advertising? Overweeg dan om een social media strategie uit te (laten) zetten en verzeker jezelf van optimaal rendement van je online marketing budget.

Advies social media advertising of strategie

Meer info of advies over social media advertising of over een social media strategie? Zelf doen of juist uitbesteden, wij helpen graag. Bel of mail ons voor meer informatie en een vrijblijvend advies voor jouw specifieke situatie.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken