Social media: onmisbaar onderdeel van je online strategie

De inzet van social media is essentieel voor imago- en conversiedoelstellingen. In de wirwar van social media kent ieder kanaal zijn eigen doelgroepen en specificaties. Bovendien is het belangrijk om zicht te hebben op de cohesie tussen verschillende social media. Hoe versterken ze elkaar? En wat werkt juist averechts? Voor elk bedrijf en voor elke online marketing doelstelling zal de social media aanpak anders zijn.

Opzetten social media strategie

Om een doeltreffende social media strategie te formuleren, brengen we samen de relevante bedrijfsspecifieke gegevens in kaart: het bedrijf, de branche, de producten of diensten en de concurrenten. Ook kijken we goed naar de doelen, de doelgroepen, hun interesses (affiniteiten) en hun online activiteiten. Nadat we deze gegevens in kaart hebben gebracht, werken we de complete social media strategie (link) uit, inclusief planning.

Social media monitoring & management voor optimale ROI

De inzet van social media kan tijdrovend en overweldigend zijn. Bepaal vooraf je doelen, KPI’s (Key Performance Indicators) en maximale tijdsbesteding. Stuur bovendien bij op het behaalde ROI. Goed zicht op de effecten van je activiteiten in het social media landschap én van de acties van je doelgroepen en concurrentie is onmisbaar. Social media monitoring biedt uitkomst.

Beheer van social media kanalen

Naast monitoring biedt een social media management systeem extra hulp om je social media kanalen (Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, SnapChat, WhatsApp, Google+) effectief te beheren. Het volgen, interpreteren en bijsturen van je social media strategie wordt direct effectiever en efficiënter (en daarmee minder tijdrovend en kostenbesparend) bij gebruik van een goed social media management systeem.

Uiteraard adviseren en helpen we graag bij de implementatie.

Social media advertising

Net als in de zoekmachines (search engine advertising) kun je ook op social media adverteren. Dit is in veel gevallen een zeer doeltreffende methode om je doelgroep te bereiken. Social media kanalen beschikken over uitgebreide (interesse)profielen van hun gebruikers (naast algemene kenmerken als leeftijd, geslacht en woonplaats). Deze unieke informatie biedt interessante kansen om gericht jouw doelgroep op basis van interesses en affiniteiten te bereiken. Zowel voor branding van je bedrijf of merk maar ook voor lead generatie en verkoop zijn deze gegevens uiterst doeltreffend inzetbaar. \
Bovendien is het met social media advertising mogelijk bezoekers van uw website specifieke advertenties te laten tonen zonder dat de website eigenaar weet wie het precies is. Iedereen kent wel de voorbeelden waarbij een eerdere zoektocht naar een bepaald product een reeks advertenties triggert op andere websites en social media van soortgelijke producten. Dit heet remarketing en is effectief in het opnieuw benaderen van bezoekers van je website.

Met social media advertising kun je bovendien soortgelijke personen zoeken die binnen je ideale klantenprofiel passen (soortgelijke personen zoeken op basis van een geüploade klantenlijst). Ook gericht advertenties tonen aan gebruikers die specifieke kenmerken bezitten is mogelijk (bijv. van voetbal houden, uit de regio Eindhoven komen, minimaal 35+ zijn en tevens interesse hebben in autosport).

Advies social media inzet

Social media staat nooit op zichzelf. Het is altijd onderdeel van een onlinestrategie. Wij hebben veel ervaring met het opzetten van succesvolle social media campagnes en komen altijd met verrassende ideeën voor jouw specifieke situatie.
De mogelijkheden zijn werkelijk ongelimiteerd en daar adviseren we je graag over. Meer info of advies over de inzet van social media? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken