Zoekmachine marketing: SEO en SEA gecombineerd voor de beste zichtbaarheid

Zoekmachine marketing (of search engine marketing) is het verzamelbegrip voor alle marketing mogelijkheden die zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo te bieden hebben. Zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) maar ook de lokale vindbaarheid (local search) en doelgroep specifieke landing pages zijn onderdeel van een zoekmachine marketing campagne. Het doel is eenvoudig: zoveel mogelijk kwalitatieve bezoekers vanuit (met name) Google naar uw website dirigeren.

Zoekmachine optimalisatie / SEO

Een hoge positie in de niet-betaalde zoekresultaten van Google resulteert onherroepelijk in een groter online rendement. Maar er zijn slechts tien resultaten op de eerste pagina beschikbaar, een top notering verkrijgen in Google gaat dus niet vanzelf. De concurrentie aast bovendien op dezelfde resultaatposities, zoekmachine optimalisatie blijft daarom een spel dat regelmatig aandacht verdient.

Zoekmachine optimalisatie (of search engine optimization, afgekort SEO) omvat o.a. de volgende onderdelen:

  1. Inhoudelijke optimalisatie via een doelgroep specifieke landing pages met zoekmachine geoptimaliseerde teksten;
  2. Link building om de autoriteit van je site te vergroten;
  3. Inzet van social media;
  4. Lokale zoekmachine optimalisatie voor lokale vindbaarheid
  5. Technische zoekmachine optimalisatie zodat zoekrobots de inhoud optimaal kunnen lezen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) heeft tot doel zoekverkeer naar je website te leiden. Een perfect ingerichte website, gericht op het gelaagd beschikbaar stellen van informatie om bezoekers uiteindelijk te converteren naar klanten, vormt de basis.

Zoekmachine adverteren / SEA / Adwords

SEA heeft minder te maken met de eigen website. SEA gaat om het adverteren in de zoekmachine (bijvoorbeeld via Google Adwords) om prominent in de resultatenlijst geplaatst te worden. SEA resulteert dus in betaald rendement. Maar: Je rekent alleen af als een bezoeker ook daadwerkelijk naar je website doorklikt. Belangrijk bij SEA is enerzijds de selectie van de juiste zoektermen die passen bij je business en anderzijds het laten landen van je bezoeker op een conversiegerichte landing page. Je koopt verkeer naar je website, dan is het wel zo verstandig om hem direct naar een renderende pagina te leiden. Verlaat een bezoeker je website zonder een conversie, dan biedt remarketing met AdWords bovendien de mogelijkheid deze persoon terug te halen.

Advies zoekmachine marketing

Bij Slampaq staat zoekmachine marketing altijd centraal. Wij spreken en denken als Google. Benieuwd wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact (link) op met een van onze internetmarketing specialisten. We sparren graag met je over alle mogelijkheden.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken