Internet marketing strategie: synergie & conversie verhoging door doelgerichte inzet van online marketing

Effectieve internet marketing resulteert in conversie: Je bereikt de juiste doelgroepen en een deel daarvan gaat over tot de gewenste actie. Dit kan het kopen van een product zijn, contactgegevens achterlaten via een webformulier maar ook een inschrijving voor de nieuwsbrief of een terugbel verzoek. Een internet marketing strategie begint – net als de social media strategie – met het in kaart brengen van het online speelveld. De internet marketing strategie maakt samen met de social media strategie deel uit van je totale online marketing strategie.

Gefundeerde internet marketing strategie

Hoe zetten we internet in om de gewenste resultaten te behalen? Deze inzet is zeer bedrijfsspecifiek: Wat voor de ene onderneming prima werkt, kan voor een ander bedrijf het tegengestelde effect hebben. Een gefundeerde internet marketing strategie is dan ook altijd maatwerk en begint met een uitvoerige analyse. We brengen alle relevante data in kaart: Gegevens over je bedrijf, branche, producten en concurrenten. We bespreken de doelstellingen van je internet marketing strategie en bekijken hoe deze in je totale online strategie passen. Ook kijken we nauwkeurig naar je doelgroepen, hun interesses (affiniteiten) en hun online gedrag.

Internet marketing middelen synergie

In de internet marketing strategie beschrijven we uitvoerig welke middelen op welke wijze en in welke synergie worden ingezet. We bespreken techniek, lay-out en content van de website met daarbij focus op usability (gebruiksvriendelijkheid)  en maximale conversie (conversieoptimalisatie). We bekijken de kansen van zoekmachine marketing (SEO en SEA) voor jouw doelstellingen en we bespreken de mogelijkheden van social media marketing. Is e-mail marketing (online nieuwsbrieven) iets voor jouw bedrijf, en zo ja: hoe gebruik je ze effectief? Deze onderwerpen komen stuk voor stuk aan bod bij het ontwikkelen van je internet marketing strategie. Uiteindelijk werken we de gemaakte keuzes uit in een doeltreffende strategie, inclusief planning.

Advies internet marketing strategie

Advies over internet marketing en het beste strategie voor jouw onderneming? Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken