Een webdesign dat aanspreekt en overtuigt: voor online succes en een hogere conversie

Je website als online marketing middel

Je website is niet alleen je online visitekaartje; het is je belangrijkste online marketing middel! Met een doordacht, professioneel webdesign positioneer je jezelf, laat je zien wat je te bieden hebt, verleid je je bezoeker tot actie, doe je aan klantenbinding en relatiebeheer en verleen je online services.

De vier seconden regel in webdesign

Een website die binnen 4 seconden niet overtuigt, is geen goede website. Zo simpel is het. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde bezoeker niet meer dan 4 tellen uittrekt om te bepalen of je bedrijf interessant is voor hem. Je bezoeker wil direct weten of jouw bedrijf bij hem past en of je hem kan bieden wat hij zoekt. Anders klikt hij eenvoudigweg door naar je concurrent. Je webdesign moet je bezoeker dus echt binnen vier seconden overtuigen.

Webdesign, usability en inhoud

De allereerste indruk van je website (of webshop) is gebaseerd op het design. Dat design – het webontwerp – moet direct visueel maken wie je bent en wat je te bieden hebt. Kort en bondig, maar met genoeg verdieping. Alle inhoud moet binnen 3 kliks benaderbaar zijn en hoe eenvoudiger de website in ingericht, des te gebruiksvriendelijker (usability) deze wordt ervaren. Daarna gaat het pas om de inhoud. Uiteraard moet die iets essentieels toevoegen voor de bezoeker en overtuigen; de inhoud moet uniek, waardevol en prettig te lezen zijn.

Het ultieme doel van een website is het aanzetten tot actie. Dat bereik je door een optimale combinatie van webdesign en inhoud.

Dé doeltreffende website

Een doeltreffende website is gestoeld op relatief eenvoudige basisregels, die in uitvoering toch iets minder eenvoudig zijn. Want hoe bepaal je nu de meest optimale positie voor een call-to-action (zoals een bestelknop)? En welke termen gebruiken jouw doelgroepen en moeten dus terugkomen in jouw teksten? Welke informatie zet je waar, en hoe ‘wandelen’ bezoekers door jouw website: Wat is hun ‘pad’ en hoe kun je daar op inspelen? Welke gegevens kun je analyseren en hoe doe je dat? En hoe onderhoud je je website? Allemaal factoren die een absoluut belangrijke rol spelen bij de realisatie van een doeltreffende website.

Info of advies over websiteontwerp

Slampaq bouwt al ruim 15 jaar aantoonbaar doeltreffende websites. Met een team aan specialisten bestaande uit webdesigners, internet marketeers, programmeurs en tekstschrijvers kun je rekenen op een webdesign dat verkoopt. Daag ons uit en neem contact op voor een vrijblijvende brainstormsessie over de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. Bel of mail ons.

Neem contact op

Een project in gedachten? Neem contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken